نی‌ نی سایت

توپک سیب زمینی: 18 تجربه ناب از نی نی سایت

توپک سیب زمینی، یه غذای ساده و خوشمزه که هم برای بچه ها جذابه و هم بزرگترها عاشقش میشن. توی نی نی سایت، مامانا کلی تجربه و ترفند برای تهیه یه توپک سیب زمینی عالی به اشتراک گذاشتن. ما اینجا 18 تا از بهترین هاشون رو جمع کردیم: این تجربیات به شما کمک میکنه تا یه توپک سیب زمینی نرم، خوش طعم و با بافتی عالی درست کنید:

  • ✳️سیب زمینی رو با پوست آب پز کنید تا آبکی نشه.
  • ✳️بعد از پخت، سریع پوستش رو بگیرید تا راحت تر له بشه.
  • ✳️برای له کردن سیب زمینی از گوشت کوب استفاده کنید، نه میکسر.
  • ✳️یک قاشق غذاخوری آرد ذرت به سیب زمینی له شده اضافه کنید تا انسجام بهتری پیدا کنه.

عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

  • ✳️پیازچه خرد شده طعم فوق العاده ای به توپک ها میده.
  • ✳️از ادویه های معطر مثل پودر سیر، پودر پیاز و آویشن استفاده کنید.
  • ✳️برای تردتر شدن توپک ها، پودر سوخاری پانکو استفاده کنید.
  • ✳️قبل از سرخ کردن، توپک ها رو 30 دقیقه توی یخچال بذارید.
  • ✳️روغن سرخ کردنی رو خوب داغ کنید.
  • ✳️توپک ها رو با حرارت ملایم سرخ کنید تا نسوزن و مغز پخت بشن.
  • ✳️بعد از سرخ کردن، توپک ها رو روی دستمال کاغذی بذارید تا روغن اضافیشون گرفته بشه.
  • ✳️می تونید داخل توپک ها پنیر پیتزا بذارید تا خوشمزه تر بشه.
  • ✳️برای تنوع می تونید از سبزیجات دیگه مثل جعفری خرد شده هم استفاده کنید.
  • ✳️اگه توپک ها موقع سرخ کردن وا رفتن، یکم دیگه آرد بهشون اضافه کنید.
  • ✳️به جای سرخ کردن، می تونید توپک ها رو توی فر هم بپزید.
  • ✳️برای رژیمی تر شدن، می تونید سیب زمینی ها رو بخارپز کنید.
  • ✳️برای کودکان، توپک ها رو در اندازه های کوچکتر درست کنید.

منتظر نظرات و تجربیات شما در مورد تهیه توپک سیب زمینی هستیم! نوش جان!

توپک سیب زمینی: گشتی در تجربیات نی نی سایت

1. سیب زمینی آبپز یا بخارپز؟

خیلی از مامان‌ها توی نی نی سایت میگن سیب زمینی آبپز ممکنه آب جذب کنه و توپک‌ها شل بشن. بخارپز کردن سیب زمینی باعث میشه توپک‌ها منسجم‌تر بشن. بعضی ها هم معتقدند آبپز کردن با مقدار کمی نمک، طعم بهتری به سیب زمینی میده و شلی رو میشه با اضافه کردن آرد جبران کرد. یه عده دیگه هم میگن هر دو روش خوبه و مهم اینه که بعد از پخت، سیب زمینی رو کاملا خنک کنید و بعد رنده یا پوره کنید. یه تجربه جالب: یکی از کاربرا میگفت سیب زمینی رو درسته با پوست بپزید، بعد که خنک شد پوستش رو بگیرید و پوره کنید. میگفت اینطوری ویتامین‌هاش حفظ میشه! من خودم معمولا بخارپز میکنم، حس میکنم بافتش بهتر میشه برای توپک. اگر آبپز کردید، حتما بعدش بذارید آبش کامل بره. یادتون باشه سیب زمینی گرم، شل‌تره.

2. چه آردی برای توپک مناسبه؟

در مورد آرد هم بحث زیاد بود! خیلی‌ها آرد سوخاری رو پیشنهاد میدادن برای غلتوندن توپک‌ها قبل از سرخ کردن. بعضی‌ها میگفتن آرد سفید معمولی هم خوبه، فقط باید مقدارش رو کم کم اضافه کنید تا خمیر سفت نشه. آرد ذرت هم یه گزینه بود که بعضی مامانا استفاده کرده بودن و راضی بودن، میگفتن توپک‌ها تردتر میشن. یه نکته مهم این بود که بعضی‌ها میگفتن آرد رو الک کنید تا گلوله نشه و بافت توپک یکدست بشه. یکی هم میگفت ترکیب آرد سوخاری و آرد ذرت خیلی خوب میشه! من خودم معمولا از آرد سوخاری استفاده میکنم، هم ترد میشه هم خوشرنگ. اگر آردتون سبوس داره، حتما الک کنید.

3. ادویه و طعم دهنده های پیشنهادی

ادویه یه بحث مفصل بود! خیلی‌ها نمک، فلفل و زردچوبه رو پیشنهاد میدادن به عنوان ادویه پایه. بعضی‌ها پودر سیر و پودر پیاز هم اضافه میکردن برای عطر و طعم بیشتر. یه عده هم میگفتن جعفری خرد شده یا گشنیز خرد شده خیلی خوشمزه میکنه توپک رو. یه پیشنهاد جالب: یه کاربر میگفت یکم آویشن و رزماری هم بزنید، طعم مدیترانه‌ای میگیره! یکی دیگه میگفت یکم پودر پاپریکا دودی بزنید، خیلی خوش عطر میشه. من خودم همیشه پودر سیر میزنم، عاشق عطرشم. فلفل رو هم حتما به اندازه بزنید، برای بچه ها خیلی تند نشه.

4. سرخ کردن یا پخت در فر؟

اکثر مامانا توی نی نی سایت توپک‌ها رو سرخ میکردن، میگفتن تردتر میشه. ولی یه عده هم میگفتن میشه توی فر هم پخت، برای اینکه سالم‌تر باشه و روغن کمتری مصرف بشه. اگر میخواین توی فر بپزید، حتما کف سینی رو چرب کنید و توپک‌ها رو با فاصله بچینید. بعضی‌ها میگفتن قبل از گذاشتن توی فر، روی توپک‌ها رو با برس یکم روغن بزنید تا خشک نشن. یه نکته مهم: دمای فر رو خیلی بالا نذارید تا توپک‌ها نسوزن. من خودم هم سرخ میکنم هم توی فر میذارم، بستگی به وقتم داره. یادتون باشه توی فر ممکنه تردی سرخ کردن رو نداشته باشه.

5. مواد میانی خوشمزه برای توپک

برای مواد میانی هم ایده‌های زیادی بود! پنیر پیتزا یه گزینه خیلی محبوب بود. بعضی‌ها گوشت چرخ کرده تفت داده شده با پیاز و ادویه رو پیشنهاد میدادن. قارچ تفت داده شده با پیاز و سیر هم یه گزینه گیاهی خوشمزه بود. یه ایده جالب: یه کاربر میگفت ذرت و نخود فرنگی پخته هم خیلی خوب میشه. یکی دیگه میگفت یکم فلفل دلمه‌ای خرد شده هم اضافه کنید، رنگ و طعم خوبی میده. من خودم عاشق پنیر پیتزا داخل توپکم. میتونید هرچی دوست دارید داخلش بذارید، محدودیتی نیست.

6. نکات مهم برای اینکه توپک‌ها وا نرن

این دغدغه خیلی از مامانا بود! مهمترین نکته اینه که سیب زمینی رو بعد از پخت کاملا خنک کنید. مقدار آرد رو کم کم اضافه کنید و تا جایی که خمیر منسجم بشه، آرد بریزید. قبل از سرخ کردن، توپک‌ها رو حداقل نیم ساعت توی یخچال بذارید تا سفت بشن. روغن رو خوب داغ کنید و توپک‌ها رو با حرارت متوسط سرخ کنید. اگر احساس میکنید خمیر خیلی شله، یکم دیگه آرد اضافه کنید و دوباره توی یخچال بذارید. من همیشه قبل از سرخ کردن، توپک‌ها رو توی یخچال میذارم. اگر خیلی عجله دارید، میتونید برای 15 دقیقه توی فریزر بذارید.

7. ایده های تزیین توپک سیب زمینی

برای تزیین هم خیلی ایده های خلاقانه بود! بعضی‌ها میگفتن بعد از سرخ کردن، توپک‌ها رو توی سس کچاپ یا سس مایونز بغلتونید. بعضی‌ها جعفری خرد شده یا پیازچه خرد شده روی توپک‌ها میپاشیدن. یه ایده جالب: یه کاربر میگفت با ماست چکیده و نعناع خشک تزیین کنید، خیلی خوشمزه میشه. یکی دیگه میگفت با سس خردل یا سس سیر هم میشه تزیین کرد. میتونید از خلال دندون های رنگی هم برای تزیین استفاده کنید. من معمولا با سس کچاپ تزیین میکنم، خیلی سریع و راحته. میتونید سس رو توی قیف بریزید و طرح های مختلف روی توپک بکشید.

8. نگهداری توپک سیب زمینی

اگر توپک‌ها رو درست کردید و خواستید بعدا سرخ کنید، میتونید توی ظرف دربسته توی یخچال نگهداری کنید. توپک‌های سرخ شده رو هم میشه توی یخچال نگهداری کرد، ولی بهتره همون روز مصرف بشن. اگر میخواید توپک‌ها رو برای مدت طولانی‌تری نگهداری کنید، میتونید فریز کنید. بعد از یخ زدایی، میتونید سرخ کنید یا توی فر بپزید. یه نکته مهم: توپک‌های فریز شده ممکنه بعد از پخت، یکم نرم‌تر بشن. برای جلوگیری از نرم شدن، بعد از یخ زدایی، یکم آرد سوخاری بهشون بزنید. من معمولا توپک‌ها رو تازه درست میکنم و همون موقع میخوریم. فقط در صورتی که مهمون داشته باشم، از قبل درست میکنم و توی یخچال میذارم.

9. جایگزین های سیب زمینی

بعضی‌ها میگفتن میشه به جای سیب زمینی، از کدو حلوایی یا هویج هم استفاده کرد. کدو حلوایی شیرینی خاصی به توپک میده که برای بچه ها خیلی جذابه. هویج هم طعم شیرینی داره و رنگ زیبایی به توپک میده. البته باید دقت کنید که مقدار آرد رو متناسب با مقدار آب موجود در کدو حلوایی یا هویج تنظیم کنید. یه ایده جالب: یه کاربر میگفت ترکیب سیب زمینی و کدو حلوایی خیلی خوشمزه میشه. من خودم تا حالا امتحان نکردم، ولی حتما امتحان میکنم. اینطوری میتونید یه توپک متفاوت و مقوی داشته باشید.

10. نکات مهم برای پوره کردن سیب زمینی

بهترین راه برای پوره کردن سیب زمینی، بهره‌گیری از پوره ساز یا رنده است. بهره‌گیری از گوشتکوب برقی ممکنه باعث بشه سیب زمینی چسبناک بشه. اگر از رنده استفاده میکنید، از رنده ریز استفاده کنید تا پوره یکدست بشه. بعد از پوره کردن، حتما سیب زمینی رو از صافی رد کنید تا گلوله ای نداشته باشه. یه نکته مهم: سیب زمینی رو وقتی گرمه پوره نکنید، بذارید کمی خنک بشه. من خودم معمولا از پوره ساز استفاده میکنم، خیلی راحته. اگر پوره ساز ندارید، رنده هم کارتون رو راه میندازه.

11. حساسیت به گلوتن

برای کسانی که به گلوتن حساسیت دارن، میشه از آرد برنج یا آرد سیب زمینی به جای آرد گندم استفاده کرد. آرد برنج بافت نرمی به توپک میده. آرد سیب زمینی هم طعم خوبی داره و باعث میشه توپک‌ها ترد بشن. همچنین میتونید از آرد نخودچی هم استفاده کنید. حتما مطمئن بشید که بقیه مواد اولیه هم بدون گلوتن باشن. من خودم تاحالا با آرد برنج درست نکردم، ولی حتما امتحان میکنم. اینطوری همه میتونن از توپک سیب زمینی لذت ببرن.

12. اضافه کردن سبزیجات خرد شده

میتونید به خمیر توپک، سبزیجات خرد شده مثل اسفناج، کدو سبز یا هویج اضافه کنید. اینطوری توپک‌ها مقوی‌تر میشن و رنگ زیبایی میگیرن. فقط باید دقت کنید که سبزیجات رو خیلی ریز خرد کنید و آب اضافی اونها رو بگیرید. یه ایده جالب: یه کاربر میگفت یکم پیازچه خرد شده هم اضافه کنید، طعم خیلی خوبی میده. من خودم معمولا اسفناج اضافه میکنم، بچه ها اصلا متوجه نمیشن! این یه راه عالی برای اضافه کردن سبزیجات به غذای بچه هاست. میتونید از سبزیجات معطر هم استفاده کنید.

13. بهره‌گیری از پنیرهای مختلف

میتونید به خمیر توپک، پنیرهای مختلف مثل پنیر پارمسان، پنیر گودا یا پنیر چدار اضافه کنید. اینطوری توپک‌ها طعم لذیذتری میگیرن. فقط باید دقت کنید که مقدار پنیر رو متناسب با ذائقه خودتون تنظیم کنید. پنیر پارمسان طعم شور و تیزی داره. پنیر گودا طعم ملایم و خوشمزه‌ای داره. من خودم معمولا از پنیر پیتزا رنده شده داخل خمیر هم میریزم. میتونید از پنیرهای محلی هم استفاده کنید.

14. قالب زدن توپک سیب زمینی

میتونید خمیر توپک رو با قالب‌های مختلف شکل بدید و توپک‌های فانتزی درست کنید. اینطوری بچه ها بیشتر به خوردن توپک‌ها تشویق میشن. میتونید از قالب‌های قلبی، ستاره‌ای، حیوانی و. . . استفاده کنید. یه ایده جالب: یه کاربر میگفت با کمک نی نوشابه میشه سوراخ وسط توپک ایجاد کرد. من خودم معمولا با دست شکل میدم، ولی قالب هم ایده خوبیه. میتونید خمیر رو پهن کنید و بعد با قالب برش بزنید. موقع سرخ کردن مواظب باشید نسوزن.

15. بهره‌گیری از تخم مرغ

بعضی‌ها برای انسجام بیشتر خمیر، یک عدد تخم مرغ به مواد اضافه میکنن. تخم مرغ باعث میشه توپک‌ها هنگام سرخ شدن وا نرن. البته باید دقت کنید که مقدار آرد رو کمی بیشتر کنید تا خمیر خیلی شل نشه. یه نکته مهم: اگر به تخم مرغ حساسیت دارید، میتونید حذفش کنید. من خودم معمولا تخم مرغ نمیزنم، ولی اگر خمیرم شل بود حتما میزنم. اگر تخم مرغ میزنید، حتما خوب با مواد مخلوطش کنید. تخم مرغ رو قبل از اضافه کردن، با چنگال هم بزنید.

16. انتخاب روغن مناسب برای سرخ کردن

برای سرخ کردن توپک‌ها، از روغن‌های گیاهی با نقطه دود بالا استفاده کنید. روغن آفتابگردان، روغن کانولا و روغن ذرت گزینه‌های مناسبی هستند. از روغن‌های حیوانی یا روغن‌هایی که نقطه دود پایینی دارن، استفاده نکنید. روغن رو به اندازه کافی داغ کنید قبل از اینکه توپک‌ها رو داخلش بذارید. یه نکته مهم: بعد از سرخ کردن، توپک‌ها رو روی دستمال کاغذی بذارید تا روغن اضافیشون گرفته بشه. من خودم معمولا از روغن آفتابگردان استفاده میکنم. روغن رو زیاد داغ نکنید که بسوزه.

17. همراهی با سس های مختلف

توپک سیب زمینی رو میشه با سس‌های مختلف سرو کرد. سس کچاپ، سس مایونز، سس خردل، سس سیر و سس رنچ از جمله سس‌های محبوب هستند. میتونید سس رو به صورت جداگانه سرو کنید یا توپک‌ها رو داخل سس بغلتونید. یه ایده جالب: یه کاربر میگفت با سس انار هم خیلی خوشمزه میشه. من خودم عاشق سس کچاپ با توپک سیب زمینی‌ام. میتونید سس های خونگی هم درست کنید. یه سس خوشمزه میتونه طعم توپک رو چند برابر کنه.

18. برای بچه های بد غذا

توپک سیب زمینی یه راه عالی برای ترغیب بچه های بد غذا به خوردن سیب زمینیه. شکل فانتزی و طعم خوشمزه توپک‌ها، معمولا برای بچه ها جذابیت داره. میتونید توپک‌ها رو با سبزیجات یا پنیرهای مختلف پر کنید تا مغذی‌تر بشن. یه نکته مهم: توپک‌ها رو خیلی داغ سرو نکنید تا دهان بچه ها نسوزه. من خودم با توپک سیب زمینی، خیلی از سبزیجات رو به بچه هام میدم. میتونید از بچه ها هم برای درست کردن توپک ها کمک بگیرید. اینطوری بیشتر ترغیب میشن که بخورن.

نمایش بیشتر

‫5 دیدگاه ها

  1. موردی که در تهیه توپک سیب زمینی توجه من را جلب کرد، اشاره به تاثیر بخارپز کردن سیب زمینی بود. در آزمایش های متعدد متوجه شدم بخارپز کردن واقعا باعث کاهش رطوبت اضافه و بهبود بافت نهایی می شود. این روش نسبت به آبپز کردن نتایج قابل پیش بینی تری دارد.

    اضافه کردن آرد ذرت یکی از تکنیک های هوشمندانه ای است که در متن اشاره شده. در آزمون های مختلف مشخص شد این ماده کمک می کند توپک ها هنگام سرخ کردن شکل خود را بهتر حفظ کنند. مقدار بهینه حدود یک قاشق غذاخوری به ازای هر دو سیب زمینی متوسط است.

    موضوع جالب دیگر استفاده از پنیر پیتزا درون توپک هاست. این ایده به خصوص برای جلب نظر کودکان بسیار موثر است. تجربه نشان داده ذوب شدن پنیر در مرکز توپک هنگام سرخ کردن، بافت و طعمی منحصر به فرد ایجاد می کند که محبوبیت زیادی دارد.

    مساله مهم دیگر که اشاره شد، زمان استراحت توپک ها در یخچال قبل از سرخ کردن است. بر اساس مشاهدات عملی، حداقل ۳۰ دقیقه استراحت در دمای پایین به پیوند بین مواد کمک می کند و از وا رفتن توپک ها جلوگیری می نماید. این مدت زمان بهینه برای رسیدن به بهترین نتیجه است.

    در بخش ادویه ها، ترکیب پودر سیر و آویشن واقعا انتخاب درستی است. این ترکیب طعمی متعادل و خوشایند ایجاد می کند. از نظر حرفه ای، نسبت یک به یک این دو ادویه معمولا نتیجه مطلوبی دارد.

    موضوع قابل توجه دیگر سرخ کردن با حرارت ملایم است. آزمایش های متعدد نشان داده حرارت متوسط روغن و زمان کافی، مغز توپک را کاملا می پزد بدون اینکه سطح آن بسوزد. این مسئله کلید دستیابی به توپک هایی با مغز نرم و پوسته ترد است.

    در انتها باید اشاره کنم محتوای ارائه شده آنقدر جامع و کاربردی بود که مرا ترغیب به مطالعه سایر مقالات سایت کرد. مجموعه ای با این سطح از دقت و جزئیات در ارائه نکات فنی آشپزی واقعا ارزشمند است.

  2. توپک سیب زمینی من همیشه وا میره نمیدونم چرا ولی بازم دوستش دارم

  3. من همیشه فکر می کردم درست کردن توپک سیب زمینی یه کار پر دردسره ولی بعد از چند بار آزمون و خطا فهمیدم کلید اصلی توپک های بی نقص همون خنک کردن سیب زمینیه قبل از مخلوط کردن مواد 😁 یادمه اولین باری که درست کردم چون عجله داشتم سیب زمینی ها رو گرم مخلوط کردم و توپک هام توی روغن باز شد و خوراک ماهی شد 🐟😂 بعد فهمیدم باید صبور بود و حداقل نیم ساعت به سیب زمینی ها وقت داد تا آروم باشه…

    یه بارم پنیر پیتزا داخلش گذاشتم که از همه طرف در میریخت توی تابه 🤦‍♀️ ولی یه ترفند یاد گرفتم که موقع گذاشتن پنیر تو وسط باید خیلی کوچیک باشه و کاملا با سیب زمینی پوشیده بشه…

    راستی استفاده از آرد ذرت رو هم امتحان کردم که واقعا فرقش رو می شه دید مخصوصا برای توپک هایی که می خوای تو فر درست کنی…

    پخت تو فر رو امتحان کردی؟ یه بار من بخاطر ترس از سرخ کردنی ها این روش رو انتخاب کردم ولی در عوض توپک هام خشک شد مثل تکه سنگ 🪨 حالا فهمیدم باید روغن زیتون رو فراموش نکنم تو این روش…

    خیلی دوست دارم بدونم بقیه با چه چیزایی داخل توپک هاشون رو پر می کنند… من که دیروز قارچ و پنیر ادام رو امتحان کردم که دیوانه کننده بود 🤤

  4. وقتی توی خانه تنهایی و حوصله سرم پایینه درست کردن توپک سیب زمینی همیشه یه حال و هوای خاصی میده! من یه بار فقط با سیب زمینی و نمک درست کردم، هیچ ادویه ای نداشتم ولی باز هم یه دنیا مزه داد، حالا اگه پنیرم اضافه کنی که دیگه نوبت به مهمونیا نمیرسه… یاد اون روز افتادم که به زور خودمو رسوندم آشپزخونه و با یه عالمه سیب زمینی و خنده و شلوغی کلی توپک درست کردیم، آخرش نصفشو تو رژیمم شکستم و خوردم!

  5. مراقب باش موقع آب پز کردن سیب زمینی زیاد نسوزه وگرنه خمیرش خشک میشه 😊 من یه بار سیب زمینی رو جوون گذاشتم آب پز شه و توپک هام بعد از سرخ کردن مثل سنگ شدن! یادمون نره که سیب زمینی رو بعد از پخت خنک کنیم وگرنه موقع مخلوط کردن با مواد دیگه به دست میچسبه. اگه خمیر شل بود میتونیم یه کم بیشتر آرد بریزیم اما زیاده روی نکنیم چون سفت میشه. توپک ها رو هم حتما قبل سرخ کردن تو یخچال بذاریم یخ بزنن تا موقع سرخ کردن شکلشون بهم نخوره 🤗

پاسخ دادن به آریانا لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا